Home Nieuws Stemlokaal in gemeentehuis en Haestinge al open

Stemlokaal in gemeentehuis en Haestinge al open

796
0

Kiezers die vervroegd willen stemmen kunnen vandaag 15 en morgen 16 maart al terecht bij de stembureaus in het gemeentehuis in Tholen en bij sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. De overige stemlokalen in de gemeente openen woensdag 17 maart de deuren.  

Vooral kiezers die tot de risicogroepen behoren, krijgen hierdoor de mogelijkheid om eerder dan de officiële datum voor de Tweede Kamerverkiezingen hun stem uit te brengen. Daar werd zichtbaar gebruik van gemaakt bij het gemeentehuis in Tholen, waar het een komen en gaan van fietsers en automobilisten was.  Uitgebrachte stemmen om 14.00 uur: 212.

Briefstemmen konden eveneens bij het stemlokaal worden afgegeven. Dat zorgde af en toe voor best wat verwarring: het ingevulde stembiljet moet in een aparte envelop die vervolgens samen met de stempas in de retourenvelop wordt gestoken. “Dat leek me maar een lastig gedoe, dus ben ik op de fiets gestapt en – tegen de harde wind in – hiernaartoe gereden”, zegt Jopie de Bruin (84) terwijl ze haar mondkapje opdoet, “Normaal gesproken stem ik altijd in de Meulvliet, maar die gaat woensdag pas open. Het is ook zowat om daarop te wachten. Je kunt het beter maar achter de rug hebben.”

Thoolse kiezers wisten het stemlokaal in Haestinge ook te vinden. Daar waren maandag om 14.00 uur welgeteld 96 stemmen uitgebracht. 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in