Home Nieuws Steeds meer gemeenten in Zeeland schaffen hondenbelasting af

Steeds meer gemeenten in Zeeland schaffen hondenbelasting af

696
1

Steeds meer Zeeuwse gemeenten gaan stoppen met het heffen van hondenbelasting. In Goes en Reimerswaal is vanaf volgend jaar de hondenbelasting geschiedenis.

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat de belasting in 4 jaar afbouwen. In Tholen verdwijnt vanaf 2020 het hogere tarief voor de tweede of volgende hond. In 2021 start het volledig afbouwen van de belasting, zodat er na 5 jaar geen belasting meer betaald hoeft te worden.

Niet alle Zeeuwse gemeenten kiezen voor afschaffing van de hondenbelasting. In Vlissingen betalen hondenbezitters het hoogste tarief.

Landelijk is er steeds meer verzet tegen hondenbelasting. Er zijn nu nog 147 van de 390 gemeenten die de belasting heffen. Het meest eerlijke beleid zou zijn als alle gemeenten in Nederland iedereen hetzelfde behandelen omtrent hondenbelasting.

Eigenlijk geldt dat voor alle belastingen. Diversiteit van beleid komt de eendracht in de maatschappij niet ten goede.

1 reactie

  1. In poortvliet betaal je 73€ ong aan hondenbelasting.. Vraag me erg af voor wat.. In het hele dorp maar 2 prullenbakken voor honden en nergens een honden uitlaatveld. Dus je mag ff zoveel neer leggen om je eigen hond uit te laten en ze ontlasting thuis weg te gooien..

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen + 10 =