Home Nieuws Start uitvoering preventieakkoord ‘Lekker in je vel’

Start uitvoering preventieakkoord ‘Lekker in je vel’

1897
0

Om invulling te geven aan het preventieakkoord ‘Lekker in je vel in de gemeente Tholen’, schenkt Zo Kinderopvang de basisscholen in de gemeente Tholen een fruitmand als dank voor de samenwerking in 2021. Hiermee is de start van de uitvoering van het preventieakkoord een feit.

Wethouder Corniel van Leeuwen overhandigde woensdagmorgen 2 februari 2022 de eerste fruitmand aan Ellen Fase, waarnemend directrice van basisschool De Luyster in Sint Philipsland.

Een speerpunt uit het preventieakkoord is ‘gezond opgroeien’. Om uitvoering te geven aan dit speerpunt trekken Zo Kinderopvang, GGD Zeeland en de buurtsportcoaches van Jij op Tholen gezamenlijk op. Het doel hierbij is om bij kinderen al op jonge leeftijd een goede basis te leggen op het gebied van beweging en gezondheid. Door verschillende projecten en activiteiten wordt vorm gegeven aan het doel van het preventieakkoord, namelijk inwoners gezond laten opgroeien in een vitale omgeving. De werkgroep zet zich met name in voor de leeftijdscategorie 0-4 jaar en wil het belang van bewegen, gezonde voeding en zelfredzaamheid onderstrepen. Want het is voor kinderen niet alleen leuk om te bewegen, het is ook onmisbaar voor een goede ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in