Home Nieuws Start nieuwe vervoerder doelgroepenvervoer op De Bevelanden

Start nieuwe vervoerder doelgroepenvervoer op De Bevelanden

459
0

Vanaf zondag 1 augustus a.s. gaat taxibedrijf Citax Tiel B.V. in opdracht van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) het doelgroepenvervoer vanuit en naar de Bevelanden verzorgen. Het gaat daarbij om het vervoer van mensen met een Wmo-indicatie, het leerlingenvervoer, vervoer in het kader van de Jeugdwet en Haltetaxi vervoer. Citax neemt daarmee het stokje over van Connexxion, die het vervoer het afgelopen 1,5 jaar in overbrugging heeft uitgevoerd. Citax rijdt op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in de regio Zeeuws-Vlaanderen en is dus bekend met de Zeeuwse situatie.

Voor de uitvoering van het contract heeft Citax nieuwe voertuigen aangeschaft, herkenbaar aan het logo van de Regiotaxi Oosterschelde. Anders dan de nieuwe voertuigen verandert er voor de gebruikers weinig. De spelregels zijn niet gewijzigd en de aanmelding en aansturing van het vervoer vindt nog steeds plaats vanuit de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Citax heeft ook veel van de huidige chauffeurs kunnen aannemen, waardoor de klanten dus vertrouwde gezichten gaan zien.

Paula Schot, voorzitter van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO): “Wij zijn blij dat we Citax als nieuwe vervoerder voor de Bevelandse gemeenten hebben kunnen contracteren en hebben er alle vertrouwen in dat Citax de dienstverlening goed gaat uitvoeren.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − 2 =