Start duofiets-pool in Oud-Vossemeer

Inwoners van de gemeente Tholen en in het bijzonder inwoners van Oud-Vossemeer kunnen vanaf nu een leen-duofiets gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld samen met een familielid of vriend(in), die niet meer zelfstandig kan fietsen, boodschappen te doen of een middagje uit te gaan. De leen-duofiets is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de gemeente Tholen, SPAR Van Wijnen in Oud-Vossemeer en Medipoint.

Niet volledig afhankelijk
De leen-duofiets is bestemd voor inwoners van de gemeente Tholen die af en toe een duofiets nodig hebben, maar hier niet volledig van afhankelijk zijn. Met een leen-duofiets kan men toch een middag winkelen of een middag op pad samen met een familielid of vriend(in).

Uitleenpunt
Het uitleenpunt is gevestigd bij SPAR Van Wijnen in Oud-Vossemeer. Momenteel is er één leen-duofiets beschikbaar, maar als de vraag groot is, zal de pool worden uitgebreid naar meerdere voorzieningen. De leen-duofiets is eigendom van de gemeente Tholen.

Hoe werkt het?

  • Neem contact op met leverancier Medipoint via tel. 088-1248130;
  • Als na een intakegesprek de aanvrager in aanmerking blijkt te komen voor de leen-duofiets krijgt de aanvrager een rijvaardigheidstest met uitleg over het gebruik van de duofiets en een ‘poolpas’;
  • De aanvrager kan nu de duofiets lenen. Deze dient minimaal één dag van te voren gereserveerd te worden bij Medipoint. Medipoint is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via tel. 088-1248130 en via email wmo.goes@medipoint.nl. Zonder reservering is er een risico dat de duofiets niet beschikbaar is;
  • Op de dag zelf neemt de aanvrager een identiteitsbewijs en de poolpas mee naar het afhaalpunt bij SPAR Van Wijnen in Oud-Vossemeer;
  • Eventuele schade of een storing tijdens de leenperiode moet direct gemeld worden bij Medipoint via tel. 088-1248131.

Terugbrengen van de leen-duofiets
De reservering geldt voor één dag(deel). De leen-duofiets moet op de dag van de uitleen worden teruggebracht naar het uitleenpunt.

Service
Er is een 24-uurs hulpdienst bij pech en er is een onderhoudscontract. Als de gebruiker onderweg met pech komt te staan, kan contact opgenomen worden met de 24-uurs hulpdienst van Medipoint.

Kosten en meer informatie
De samenwerkende partijen maken het mogelijk dat het lenen van de duofiets volledig gratis is. Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Jacqueline Heijboer van de gemeente Tholen via tel. 14 0166.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 1 =