Stadlander, gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Soffers presenteren plannen voor Sint-Maartensdijk-West

Woningcorporatie Stadlander, de gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Soffers houden op maandag 25 juni een informatieavond over het masterplan van Sint-Maartensdijk-West. In Dorpshuis Haestinge presenteren zij hun plannen voor de herontwikkeling van de wijk. De avond is bedoeld voor alle inwoners en belangstellenden uit Sint-Maartensdijk en omstreken.

Stadlander, de gemeente en Bouwgroep De Nijs-Soffers hebben eind april hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de wijkvernieuwing van Sint-Maartensdijk-West. In het bijbehorende masterplan spreken zij de ambitie uit om West te ontwikkelen tot een wijk waar het nu en in de toekomst fijn wonen is. Uitgangspunt daarbij is een divers woonaanbod, bestaande uit huur- en koopwoningen, variërend levensloopbestendige woningen tot starters- en eengezinswoningen.

Fysieke maatregelen
Daarvoor zijn een hele reeks fysieke maatregelen nodig. Stadlander zal de komende jaren zo’n 120 verouderde huurwoningen slopen. De woningcorporatie bouwt zo’n 50 sociale huurwoningen terug, de overige beschikbare gronden worden ingevuld met koopwoningen en een vergroting van het openbaar gebied.

Toelichting
Tijdens de informatieavond geven Stadlander, de gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Soffers een centrale toelichting op de ontwikkelingen. Daarna is er voor belangstellenden gelegenheid om kennis te maken met de nieuwbouwprojecten in de Jacoba van Beierenstraat (huur) en Henri Dunantstraat en is er ruimte om vragen te stellen.

Informatieavond herontwikkeling Sint-Maartensdijk-West
Datum: maandag 25 januari Locatie: Dorpshuis Haestinge, Sportlaan 2d, 4695 BA Sint-Maartensdijk Tijd: 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Bij binnenkomst zullen inventarisatieformulieren worden uitgedeeld, waarop belangstellenden hun interesse en betrokkenheid bij de (toekomstige) ontwikkelingen in Sint-Maartensdijk-West kenbaar kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + drie =