Home Nieuws Stadhuisconcerten

Stadhuisconcerten

805
0

De organiserende Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft onlangs de reeks Avondconcerten van dit seizoen afgesloten en biedt vanaf 8 juni op de zaterdagmiddagen om 15.30 uur klassieke concerten aan die eveneens zullen worden uitgevoerd door louter professionele musici.

Het palet bestaat zowel uit verschillende muziekstijlen als uit een breed scala aan muziekinstrumenten. Zo zal er o.a. een pianoconcert worden gegeven door Martin Oei, een trombone-harp concert door Jeffrey Kant en Anneleen Schuitemaker, een fluit-piano concert door Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende en een clavecimbel annex secrétaire-orgelconcert door Jan de Viet. De te beluisteren muziekinstrumenten zijn van velerlei aard: ook de gitaar, de viool, de violoncello, de klarinet, de blokfluit en de barokhobo zullen in de gevarieerde serie aan bod komen.

De kamermuziek concerten worden uitgevoerd in het uit 1460 daterende voormalig Stadhuis in Tholen. In dit buitengewoon fraaie Gotische bouwwerk bevindt zich een interessante collectie toetsinstrumenten, zowel in de Vierschaar als in de voormalige Raadzaal op de eerste verdieping. Deze zullen bij een aantal concerten worden benut. Zo zal de Feurich-vleugel (Leipzig, 1908, zie foto) zowel solistisch als in ensemble verband worden bespeeld, laatstgenoemd met viool, dwarsfluit en een vocaliste. Er zullen diverse clavecimbels worden bespeeld waaronder het bijzondere 16′ clavecimbel (kopie naar Joh. Ruckers, Antwerpen, 17e eeuw, zie foto) dat o.a. bij het openingsconcert “Ouverture di Concerti” wordt ingezet door ensemble Cambiamento Musicale.

Deze reeks Stadhuisconcerten start op 8 juni en duurt t/m 31 augustus. Elk concert wordt omlijst met carillonmuziek vanaf het Stadhuistorentje. Na het concert is ook de Stadhuistuin geopend. De concerten zijn vrij toegankelijk. Bij de uitgang is er een inzameling waar de bezoekers hun waardering in vrijwillige klinkende dukaten mogen laten blijken.

Meer info en het programma vind je op www.keldermansconcerten.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 + 7 =