Home Nieuws Stadhuisconcert Tholen

Stadhuisconcert Tholen

933
0

De titel Pianojuwelen uit de Romantiek was raak getroffen voor het concert van afgelopen zaterdag in het Oude Stadhuis. Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten had pianiste Eline de Gast had een aangenaam programma samengesteld van een aantal bekendere werken uit de periode van de Romantiek.

Zij begon haar recital met Schuberts Sonate in A, een charmant werk dat door de pianiste even charmant werd uitgevoerd.
In de Nocturne en Etude van Chopin wist zij diens diepgang voluit te treffen met uiterst muzikale fraseringen en een fraai toucher. Deze kwaliteiten kwamen eveneens in ruime mate aan bod in de Liebestraum nr. 3 van Liszt. Daar werd nog met nadruk het element virtuositeit aan toegevoegd, zodat haar weloverwogen en gedreven interpretatie op het publiek grote indruk maakte.

De kwaliteiten van de uit 1908 daterende Feurich-vleugel kwamen door de uitvoering van Eline de Gast evident aan het licht en voegden een wezenlijk element toe aan de totale uitvoering. Dat gold eveneens voor de twee slotstukken van Rachmaninov, twee Preludes. Eline de Gast besloot het concert met de meest bekende, het pièce de résistance voor Rachmaninov wanneer hij zelf concerteerde. De intens muzikaal doorleefde weergave door Eline de Gast deed het maximaal aanwezige publiek uitbarsten in een langdurig applaus, dat de charmante pianiste met de aangeboden bloemen dankbaar in ontvangst nam.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in