Home Nieuws Stadhuisconcert Tholen door klarinettist Eric Hoeprich

Stadhuisconcert Tholen door klarinettist Eric Hoeprich

213
0


Zaterdagavond 2 maart zal tijdens het Avondconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten muziek uit de Romantiek op authentieke wijze worden uitgevoerd door de bekende musici Eric Hoeprich, klarinet en Ursula Dütschler, fortepiano. Dit fraaie instrument is gebouwd door Fritz in Wenen in het jaar 1825.
Dit befaamde duo speelt o.a. muziek van Von Weber en Schumann, de fortepiano zal eveneens solistisch klinken in Impromptu’s van Schubert.

Eric Hoeprich is specialist in het spelen op historische klarinetten, in muziek van barok tot laatromantiek. Opgeleid aan de Harvard University en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, is hij momenteel verbonden aan de faculteiten van het Conservatoire National Supérieur de Musique van Parijs, het Koninklijk Conservatorium van Muziek (Den Haag), de Universiteit van Indiana (Bloomington) en de Royal Academy in Londen. Hoeprich werd begin jaren tachtig lid van de Händel and Haydn Society. Hij treedt ook regelmatig op als solist en in kamermuziekconcerten met blazers, piano en strijkkwartet. Hij was mede-oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw van Frans Brüggen.

Een interesse in historische klarinetten heeft geleid tot de publicatie van een algemene tekst over de klarinet, gepubliceerd door Yale University Press (The Clarinet, 2008), evenals talrijke tijdschriftartikelen en bijdragen aan de New Grove Dictionary. Hoeprich heeft een collectie van meer dan honderd antieke klarinetten verzameld, wat ook heeft geleid tot restauratie en constructie van replica’s van originelen uit die tijd; hij heeft een werkplaats voor het maken van instrumenten in zijn huis in de buurt van Londen.

Aanvang: 20.15 uur
Reserveren: info@keldermansconcerten.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in