Home Nieuws Stadhuisconcert 6 juli

Stadhuisconcert 6 juli

0

Blokfluitist Teun Wisse, speciaal uit Basel gekomen om dit concert te geven, en klavecinist Aljosja Mietus speelden muziek van “Italiaanse meesters in Engeland” zoals de titel van hun programma luidde.

In de 18e eeuw werkten vele Italiaanse musici en componisten in Engeland, met name in Londen. Onder hen bevonden zich Pietro Castrucci en Francesco Geminiani.
Teun Wisse speelde de grillige barokke Italiaanse muziek buitengewoon fantasierijk en wist overtuigende contrasten aan te brengen wanneer de composities daar om vroegen.
Aljosja Mietus toonde zich een betrouwbare en inspirerende basso continuo speler waardoor de twee musici, die voor dit concert voor het eerst samenwerkten, als muzikale eenheid optraden. Aljosja Mietus speelde ook een solowerk van George Frederick Handel, de Duitser die eveneens in Londen werkzaam was. De klavecinist koos voor de Ouverture in g, die hij met gepaste bravoure uitvoerde op het sonore 16′ clavecimbel dat permanent in de hal van het Oude Stadhuis staat opgesteld.

Het publiek was dermate enthousiast dat de musici door het langdurig applaus nogmaals het podium moesten betreden om de ovaties in ontvangst te nemen.
De volgende Stadhuisconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zijn te vinden op www.keldermansconcerten.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten