Home Nieuws Stadhuisconcert

Stadhuisconcert

847
0

Het was afgelopen zaterdagmiddag een sfeervolle muzikale happening in het Oude Stadhuis van Tholen. Het Stadhuisconcert, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, werd gegeven door trombonist Jeffrey Kant en harpiste Anneleen Schuitemaker met hun programma “Betoverende klanken uit verschillende werelden”. Deze jonge professionele musici maakten de lange reis vanuit hun woonplaats Keulen voor het optreden in Tholen.

De musici werden, na het openingswoordje, uitgenodigd het podium te betreden door Jan de Viet, die voor de organisatie de concertserie samenstelt. Toen hij aangaf dat trombonist Jeffrey Kant jarig was, barstte het voltallige publiek spontaan in een “lang zal die leven” uit. Daarmee was de toon van de middag gezet.

Jeffrey Kant speelde op een prachtige kopie van een trombone uit de Renaissance een virtuoos werk van de Spanjaard Diégo Ortiz als eerste programmaonderdeel. Anneleen Schuitemaker begeleidde hem op de harp als ware het een luit uit de Renaissance. Dat toonde direct haar kunde om de harp in vele kleurennuances te laten klinken, hetgeen tijdens het verloop van het programma voortdurend een verassend element was.

De beide musici gaven op ontspannen wijze interessante toelichtingen op de composities. De charmante harpiste voegde er een persoonlijk nootje aan toe door te “bekennen” dat Jeffrey en zij elkaar op het conservatorium hadden ontmoet en nu een stel zijn. Het publiek, dat al eerder haar spontaneïteit ten beste had gegeven, beantwoordde dit met een warm applaus voor het liefdespaar.
Het duo beëindigde het concert met een bekend werk van de Argentijn Astor Piazolla: Oblivion. Het klonk dusdanig als een “chant d’amour” dat het publiek even niet meer in de realiteit verkeerde.

Na het concert spraken meerdere toehoorders, onder het in de Stadhuistuin beluisteren van de carillonbespeling door Gerard de Waardt, hun waardering uit voor de passende invulling van het Oude Stadhuis door genoemde stichting.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in