Stadhuisconcert

Zomerserie Stadhuisconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten werd afgelopen zaterdag besloten met een delicaat Frans programma: “Chansons, la douce France…”

De programmeur van genoemde stichting, Jean David, alias Jan de Viet, kondigde het programma aan in het Frans, voorzien van de habituele alpinopet.
Zangeres Margreet Ravestein, naar algauw bleek eveneens een “comédienne”, zong gepassioneerd en met temperament de zowel vrolijke als smartelijke chansons van Georges Moustaki en de door haar in het Frans vertaalde liedjes van “onze” Toon Hermans, voortreffelijk begeleid door pianist Peter Verhoogt. Zowel tekstueel als muzikaal bleken de liedjes van Toon Hermans wonderwel geschikt voor deze Franse “vertaling”.

Voor de vertolking van de chansons van de van oorsprong Griekse Moustaki voegde zich onverwachts een derde uitvoerder bij het duo Ravestein/Verhoogt: André de Wolf zorgde op de bouzouki voor het nodige Griekse muzikale element. Margreet Ravestein zong eveneens eigen werk, o.a. “Si un jour”, waaruit evident bleek dat zij “le style Français” had geïnternaliseerd en vanuit die cultuur acteerde.

De organisatie bood tijdens de plezante beiaardbespeling door de Vlaamse An Lommelen, in de Stadhuistuin een glaasje Franse witte wijn aan, waar de vele bezoekers in de zomerzon zichtbaar van genoten.

De programmeur werd voorafgaand aan het concert aangenaam verrast door een tot de vaste kern van concertbezoekers behorend echtpaar, dat hem als dank voor de gevarieerde zomerserie Stadhuisconcerten een mooie fles en een kaart met waarderende woorden aanbood, die hij in dank en “avec plaisir” aanvaardde.

Het volgend concert is een Avondconcert dat wordt gegeven op zaterdag 21 oktober om 20.15 uur. Dan zal countertenor Oscar Verhaar optreden met luitist Michiel Niessing. De luitist zal een authentieke theorbe uit de 17e eeuw bespelen. In het programma zal uiteraard aandacht worden besteed aan de jubilerende 17e eeuwse grondlegger van de opera en fenomenale kerkmuziek geschreven hebbende Claudio Monteverdi.

Meer informatie is te vinden op: www.keldermansconcerten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + veertien =