Stadhuisconcert

De koele hal van het Oude Stadhuis van Tholen vulde zich afgelopen zaterdag met een behaaglijke warmte, afkomstig van het fluwelen geluid van klarinettiste Marieke Vos en de golvende arpeggi van harpiste Anneleen Schuitemaker.

Voor het Stadhuisconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten hadden zij gekozen voor een zuidelijk getint programma met muziek uit hoofdzakelijk de 20e eeuw.
De klarinet klonk fijnzinnig dromerig in “Les Berceaux” van Gabriel Fauré en in het slaapliedje “Nana” van Manuel de Falla. Deze houtblazer toonde ook zijn dartel karakter in een compositie van Carlos Micháns dat de fladderende bewegingen van een vlinder verbeeldde.

De harp van Anneleen Schuitemaker was niet alleen een lust voor het oor maar ook voor het oog. De primeur van haar solo-optreden met dit nieuwe instrument was nota bene in Tholen!
Zij speelde de “Sarabande” van Nino Rota. Zowel de componist als de uitvoerder baatten de harp uit in al zijn poëzie en finesse. De warme akoestiek van de eeuwenoude hal van het voormalig Stadhuis droeg wezenlijk bij aan het klankkarakter van dit fraaie instrument.

Het klarinet-harp duo, dat duidelijk waarneembaar al een aantal jaren samenspeelt, besloot met een aanstekelijk dansant stuk van de Hongaar Rezsö Kókai.
Het publiek, dat de hal totaal vulde, dankte de musiciennes met een bij het karakter van het concert passend “warm” applaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =