Home Nieuws Sportdorp Sint Philipsland en De Ruucstoppelen starten met groep aangepast tennis

Sportdorp Sint Philipsland en De Ruucstoppelen starten met groep aangepast tennis

439
0

In samenwerking met tennisvereniging De Ruucstoppelen start Sportdorp Sint Philipsland, met (financiële) ondersteuning van gemeente Tholen, met een groep aangepast tennis voormensen met een verstandelijke beperking. Donderdag 1 november om 18.00 uur start de eerste les.

Tennisclinics
Het afgelopen half jaar zijn meerdere tennisclinics georganiseerd voor woongroepen en een aantal open tennisdagen. Ook op de Dag van het onbeperkt sporten tijdens de jaarlijkse voetbalschool in Sint Philipsland werd aangepast tennis gegeven. Naar aanleiding van deze acties zijn er al acht deelnemers om een groep te starten. En dit mogen er meer worden. Wie nog wil aansluiten is van harte welkom!

Aangepast tennis
Trainer Martijn van den Berg van De Ruucstoppelen heeft ervaring op het gebied van aangepast tennis. Hierbij staat het plezier en enthousiasme voorop. Daarnaast is het goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. Het is met name bedoeld voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Deze doelgroep kan door aangepast tennis in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven. De deelnemers krijgen een voordelig lespakket aangeboden inclusief lidmaatschap en racket.

Sportdorp Sint Philipsland
Sportdorp Sint Philipsland is een samenwerkingsverband tussen verenigingen, scholen en andere organisaties met als doel door middel van sport de leefbaarheid te vergroten. Er wordt telkens gekeken waar er nieuw of aangepast aanbod kan worden gecreëerd om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Hierbij wordt dus ook gekeken hoe er meer aanbod gecreëerd kan worden voor mensen met een beperking.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Roseline van den Heuvel via tel. 06-19826166 of via e-mail: roseline.vandenheuvel@tholen.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − twaalf =