Sportdorp Sint Philipsland en De Ruucstoppelen organiseren aangepast tennis

samenwerking met tennisvereniging De Ruucstoppelen is Sportdorp Sint Philipsland gestart met de organisatie van tennisclinics voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Vrijdag 15 juni om 18.15 uur is voor de bewoners van Smalstad XL een tennisclinic georganiseerd op de parkeerplaats bij het voormalig Westerpoort College.

Open training
Na de tennisclinics worden de deelnemers uitgenodigd bij tennisvereniging De Ruucstoppelen voor een open training op vrijdag 22 juni om 19.00 uur. De organisatie hoopt uiteindelijk op een vaste groep deelnemers die blijft tennissen. Mensen die door hun lichamelijke of verstandelijke beperking moeilijk aansluiting kunnen vinden bij reguliere sportgroepen zijn tijdens de open training van harte welkom.

Aangepast tennis
De nieuwe trainer van De Ruucstoppelen, Martijn van den Berg, heeft ervaring op het gebied van aangepast tennis. Bij aangepast tennis staat het plezier en enthousiasme voorop en het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. Het is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. De doelgroep kan door aangepast tennis in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven.

Sportdorp Sint Philipsland
Sportdorp Sint Philipsland is een samenwerkingsverband tussen verenigingen, scholen en andere organisaties met als doel door middel van sport de leefbaarheid te vergroten. Er wordt telkens gekeken waar er nieuw of aangepast aanbod kan worden gecreëerd om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Hierbij wordt ook gekeken hoe er meer aanbod gecreeerd kan worden voor mensen met een beperking.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Roseline van den Heuvel via tel. 06-19826166 of via e-mail: roseline.vandenheuvel@tholen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − vier =