Sportclinics voor mensen met een beperking

Het Jeugd- en Jongerenwerk van de gemeente Tholen organiseert de komende maanden vier sportclinics en een sportdag voor mensen met een beperking. Dit, om hen meer in beweging te brengen en ze met verschillende sporten te laten kennismaken.

G-Voetbal
De eerste clinic vindt plaats op woensdag 10 mei bij v.v. WHS in Sint-Annaland. Sinds september 2014 wordt er wekelijks op woensdag avond getraind met een groep g-sporters. Wie wil, mag 10 mei meetrainen. Tijd: 18:30 -19:30 uur.

G-hockey (lichamelijke beperking)
De clinic g-hockey vindt plaats op woensdag 17 mei op het trapveldje achter Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet. Hockeyvereniging Tempo heeft 18 jaar geleden een hockeyteam opgericht voor kinderen met een lichamelijk beperking. Op dit moment zijn ze een nieuw juniorenteam aan het oprichten. Op 17 mei komt deze hockeyvereniging uit Bergen op Zoom naar Tholen om een clinic te verzorgen. Tijd: 18:30 -19:30 uur.

G-zwemmen en waterpolo
De clinic vindt plaats op woensdag 24 mei bij Zwem- en Waterpolovereniging De Krabben in zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Deze vereniging heeft op woensdagavond altijd een groep voor mensen met een verstandelijke beperking. Op deze avond wordt gezwommen en worden verschillende balspelletjes, waaronder waterpolo, gespeeld. Tijd: 18:15 – 19:15 uur in Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom. Het Jeugd- en Jongerenwerk heeft geregeld dat er een busje rijdt vanaf Smalstad XL (Dilt 32, Tholen) naar zwembad De Schelp in Bergen op Zoom om 17.30 uur. Een zwemdiploma is verplicht.

G-Tennis
De Clinic g-Tennis vindt plaats op vrijdag 26 mei in Halsteren bij de Halsterse Tennisvereniging. Op vrijdag van 18:30 -19:30 uur heeft Van den Berg training altijd een g-groep. Wie wil, mag dan meetrainen.

Inschrijven
Deelname aan alle clinics is gratis. Inschrijven kan bij Chantal Walhout, Combinatiefunctionaris Sport, Onderwijs en Cultuur, via cwa@tholen.nl of 06-20927010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + twee =