Home Nieuws SP zamelt schoenen in voor “3 zusters” in actie.

SP zamelt schoenen in voor “3 zusters” in actie.

871
0

De SP-afdeling Tholen ondersteunt een inzamelactie van “3 Zusters”, een initiatief van verpleegkundigen, om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te krijgen.  De komende dagen worden er door het gehele land schoenen ingezameld, die op zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet. Zaterdag is er een online demonstratie via eerlijkebeloning.nl.  Vanwege de coronamaatregelen is een vol Malieveld niet mogelijk, maar wél worden er duizenden paar schoenen neergezet onder het motto: “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel”. Ook binnen de gemeente Tholen kunnen deze week schoenen, eventuele oude, worden gebracht.

Het initiatief voor deze schoenenactie komt van verpleegkundigen Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken.  Zij en alle andere zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus,  maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden. Met een Malieveld vol schoenen willen ze meer dan alleen applaus.  De SP steunt hun initiatief en loopt met hun voorop om de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: structurele loonsverhoging, een gelijkwaardige plaats aan de gesprekstafel en een verlaging van de werkdruk.

Eefje en Natasia gaan voor minimaal vijfduizend paar schoenen.  Maar ze hopen op veel meer.  Iedereen die binnen de gemeente Tholen wil aansluiten – en een paar schoenen over heeft – kan zijn schoenen inleveren bij Corrie van der Horst of bij Els Schrauwen te Sint Maartensdijk, Oostvest 3 of Oostsingel 41 voor donderdagmiddag 3 september.  Gewoon op de stoep zetten. Meer informatie Thoolse SP facebook site.

Inzamelpunten elders in het land zijn te vinden via: https://www.facebook.com/3zusters

De online demonstratie is op 5 september.  Nog niet aangemeld? Meld je dan nu aan via www.eerlijkebeloning.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in