Home Nieuws SP organiseert avond over toekomst openbaar vervoer

SP organiseert avond over toekomst openbaar vervoer

725
0

Met de nota ‘Slimme mobiliteit’ als leidraad, wil het provinciaal bestuur het openbaar vervoer in Zeeland aanpassen. De SP vreest dat het een verdere verschraling betekent, waardoor nog meer dorpen op het platteland de lijnbus zullen zien verdwijnen. Ook op Tholen dreigt dat te gebeuren.

Daarom zal Alex de Burger, lid van Provinciale Staten voor de SP, op woensdag 13 april in Stavenisse tijdens een bijeenkomst ingaan op de gevolgen van het provinciale plan. Dat plan gaat er van uit, dat het openbaar vervoer gezien moet worden als aanvulling op het eigen vervoer.

Er is volop kritiek op het plan van de provincie. Zo stelde vakbond FNV: ‘Zeeland is bezig het openbaar vervoer kapot te maken’.

Daarom is de SP met een alternatief gekomen in de nota ‘Openbaar vervoer, juist voor iedereen’. Dat plan gaat er van uit dat het openbaar vervoer een serieus alternatief wordt voor het gebruik van de eigen auto. Dat wordt in onze tijd, waarin de benzineprijzen de pan uitrijzen, voor steeds meer mensen een dwingende noodzaak.

De avond in Stavenisse (het dorp dat op Tholen het meest wordt bedreigd door de provinciale plannen) wordt gehouden in De Stove en is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − zeven =