SP onderzoekt tekortkomingen Openbaar Vervoer

Het Openbaar Vervoer kan beter, vindt de Statenfractie van de SP. Om te kunnen beoordelen hoe beschikbare budgetten het best kunnen worden ingezet, of dat er meer geld voor moet worden uitgetrokken, heeft de fractie een enquête online gezet. De SP is zowel benieuwd naar de ervaringen van passagiers als naar redenen waarom niet van openbaar vervoer gebruik wordt gemaakt. De vragen richten zich onder meer op het aantal buslijnen en haltes, op bereikbaarheid, reistijd en aansluitingen.

,,Zelfs al maken mensen maar één maal per maand gebruik van het Openbaar Vervoer, dan willen we toch graag weten wat hun ervaringen zijn met de busdiensten”, zeggen de SP-statenleden Ronald Viergever en Sjaak Rijkse, die zich speciaal bezig houden met Openbaar Vervoer. Ze zijn ook benieuwd naar ervaringen met het scholierenvervoer en nog vrij nieuwe voorzieningen als haltetaxi en buurtbus. Voor de gebruikers van het fiets/voetveer zijn ook enkele vragen opgenomen, ‘omdat we dat beschouwen als een verlengstuk van het openbaar’.

Het initiatief is genomen door de Statenfractie omdat het provinciebestuur verantwoordelijk is voor het verlenen van concessies aan de aanbieders van openbaar vervoer. De enquête kan worden ingevuld op de website van de SP Zeeland: zeeland.sp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =