Sluiting bedrijfspand Ambachtsweg 13c en Kettingdijk 10 te Tholen in verband met drugs

Ambachtsweg 13c in Tholen
Op 15 maart 2018 heeft de politie een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Ambachtsweg 13c in Tholen. Tijdens deze inval is een handelsvoorraad harddrugs aangetroffen. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde heeft op 30 april 2018 aangegeven voornemens te zijn het bedrijfspand Ambachtsweg 13c voor 12 maanden te sluiten. Een definitief besluit over de voorgenomen sluiting volgt na afloop van de zienswijze termijn.

Kettingdijk 10 in Tholen
Op 20 maart 2018 heeft de politie een inval gedaan in een schuur aan de Kettingdijk 10 in Tholen. Tijdens deze inval is geconstateerd dat er in de schuur naast de woning een professionele hennepkwekerij in werking was. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde heeft op 27 april 2018 aangegeven voornemens te zijn de schuur aan de Kettingdijk 10 voor 6 maanden te sluiten.

Damoclesbeleid
Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. Tijdens de inval aan de Ambachtsweg werd ca. 44 kilogram cocaïne en ca. 30 kilogram heroïne gevonden. Bij de inval aan de Kettingdijk werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 69 hennepplanten aangetroffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − vijftien =