Home Advertentie Slechte wifi los je eenvoudig zelf op

Slechte wifi los je eenvoudig zelf op

177
0

Wat is er nu vervelender, dan wanneer je rustig een film of serie zit te kijken en de verbinding valt iedere keer weg? Nu kun je dit als volwassene in de meeste gevallen nog wel handelen, maar hoe denk je dat je kinderen dit vinden die boven op hun kamer aan het gamen zijn? Slechte wifi is zo’n beetje ergernis nummer één, belangrijk dus om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. In de huidige tijd waarin alles digitaal gaat, kunnen we natuurlijk niet zonder een stabiele internetverbinding. Omdat de oplossing vaak dichterbij is dan je aanvankelijk zult denken, hebben we een aantal praktische tips waarmee jij in de meeste gevallen een slechte wifi verbinding op kunt lossen.

Waar staat de router?
In de meeste huizen zien we dat de router op een plek buiten het zicht wordt geplaatst. Logisch, aangezien je deze natuurlijk liever niet in je woonkamer hebt staan. De voornaamste plek waar deze wordt neergezet is vaak de kelder of de meterkast, met alle gevolgen van dien. Het signaal moet namelijk door verschillende muren heen voordat het uiteindelijk daar is waar het moet zijn. Je kunt je dus wel voorstellen welke invloed het kan hebben op het signaal wanneer je de router op een afgelegen plek in je huis hebt staan. Probeer dus allereerst om de modem in de woonkamer te zetten, zodat je kunt zien of het hier daadwerkelijk beter door wordt.

Storende apparaten in huis
Doordat het wifi signaal door de lucht wordt verstuurd, kan het heel goed zijn dan bepaalde apparaten storing veroorzaken. Zo kan het zijn dat je tijdens het stofzuigen ineens wat storend ervaart, maar ook een radio of iets anders kan ervoor zorgen dat je een minder sterk signaal ervaart. Om ervoor te zorgen dat je hier geen last meer van hebt, kun je het kanaal waarom je router uitzendt aanpassen. Dit kun je doen door in te loggen op de modem en daar te kijken naar welke kanaal het beste voor jou werkt. Werk dit niet, dan kan het heel goed zijn dat de oorzaak elders gezocht moet worden. Je kunt er dan voor kiezen om over te stappen naar een andere provider nadat je online verschillende internet providers met elkaar hebt vergeleken, maar of dit de oplossing is, is natuurlijk met zekerheid te zeggen.

Wifi versterkers
Het signaal van een gemiddelde router komt tot zo’n 30 meter ver. Je zult dus denken dat dit voldoende moet kunnen zijn om de bovenste verdieping te kunnen bereiken en ook tot achter in je  tuin. Toch is dit niet altijd het geval, aangezien er ook muren en deuren in je huis zitten, waar het signaal doorheen moet, wordt het signaal steeds minder. Een goede oplossing kan dan zijn om een wifi versterker te plaatsen. Dit is een apparaat die je in het stopcontact doet en het wifi signaal vanuit de router oppikt en het vanuit daar opnieuw verspreid. Zo vergroot je het bereik en is de kans op een slechte verbinding vele malen kleiner. Kom je er nu zelf echt niet uit, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van je provider om te kijken of er misschien iets met de verbinding zelf aan de hand is.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × drie =