Home Nieuws Slechte waterkwaliteit binnen de gemeente Tholen

Slechte waterkwaliteit binnen de gemeente Tholen

941
0

Gemeente Tholen waarschuwt voor mogelijk verslechterde waterkwaliteit van sloten, vijvers en andere waterlopen en van de Veste in Tholen in het bijzonder. “Gebruik ogen en neus voordat u in contact komt met oppervlaktewater”, is de boodschap. Bij warm, droog weer kan de waterkwaliteit achteruit gaan. In contact gekomen met oppervlaktewater? Pas uit voorzorg normale hygiëne toe, zoals het wassen van de handen.

Veste in Tholen en watergangen Stavenisse
Het gemeentebedrijf heeft een aantal dode watervogels en vissen geruimd bij de Veste. Ook zijn er meldingen binnengekomen van dode watervogels in Stavenisse. De oorzaak hiervan is het warme, droge weer en het daardoor ontstane zuurstofgebrek. Gemeente Tholen staat in nauw contact met waterschap Scheldestromen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en verwijderd de dode dieren zo snel mogelijk.

Waar moet u op letten?
Ziet u wateren met een rare kleur, dode dieren of ruikt u een vreemde geur? Meld dit dan bij waterschap Scheldestromen (088-2461000) of gemeente Tholen (14 0166).
De gemeente Tholen raadt aan om contact met dit water door mens en dier te vermijden. Vissen wordt op dit moment ook afgeraden in wateren met een slechte waterkwaliteit.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in