Home Nieuws Sjors Sportief & Sjors Creatief een groot succes

Sjors Sportief & Sjors Creatief een groot succes

708
0

Het sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief & Sjors creatief is ongekend populair in gemeente Tholen. Binnen een week stond de teller al op 350 inschrijvingen, waardoor het inschrijfrecord voor het vijfde jaar op rij verbroken werd.

Populair
Dansen, freerunning, hockey, judo, laser gamen, scouting, turnen, tennis en boksen hadden binnen enkele minuten al veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren boltaartjes versieren, muziek maken, mozaïeken, tekenen en schilderen heel populair. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met het succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook een kijkje nemen bij de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten zoals schaatsen, honkbal en korfbal.

Laagdrempelig
Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Tholen heeft samen met haar sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld. Het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin meer dan 50 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Tholen hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien. Mocht u geen boekje hebben ontvangen, dan kunt u dit laten weten via naomi.vanmierlo@tholen.nl.Het boekje zal dan naar u worden opgestuurd.

Speerpunt gemeentelijk beleid
Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn één van de instrumenten die de gemeente Tholen inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × een =