Home Nieuws Sjors Sportief / Sjors Creatief-boekje

Sjors Sportief / Sjors Creatief-boekje

44
0

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Tholen ontvangen in week 36 weer het Sjors Sportief / Sjors Creatief-boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente. Vorig schooljaar schreven maar liefst 800 kinderen zich in. Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd.

Kennismaken
Door Sjors Sportief en Sjors Creatief hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport-en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingenuit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 5 september inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Tholen kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, laser gamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatieveling is gedacht, denk hierbij aan astrologie, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom, keus genoeg. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Tholen hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.sjorssportief.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × twee =