Home Nieuws Sjors Beats Corona: Oproep aan sportverenigingen en -aanbieders

Sjors Beats Corona: Oproep aan sportverenigingen en -aanbieders

806
0

Nu kinderen in de basisschoolleeftijd t/m 12 jaar weer in teamverband in de buitenlucht mogen sporten, is het belangrijker dan ooit hen (weer) in beweging te krijgen. De gemeente Tholen doet daarom een dringende oproep aan alle sportverenigingen en -aanbieders die er op ingericht zijn om activiteiten te organiseren voor kinderen: Registreer uw activiteit onder het project ‘Sjors Beats Corona’ via www.sjorssportief.nl. Zo kunnen kinderen kennismaken met een bepaalde sport.

Belangrijke bijdrage
Sportverenigingen en -aanbieders leveren door registratie van hun kennismakingsactiviteiten een belangrijke bijdrage aan het welzijn van kinderen en het is een mooie kans voor sportverenigingen en -aanbieders om voor het voetlicht te komen en wellicht kennis te maken met toekomstige leden. Zo wordt deze periode voor de zomervakantie extra benut voor de promotie van alle sportverenigingen en -aanbieders die de afgelopen periode weinig tot niets hebben mogen doen.

Sjors Beats Corona
Sjors Beats Corona is er speciaal voor sportverenigingen en -aanbieders en basisschooljeugd. In de gemeente Tholen is Sjors Sportief al langere tijd het platform dat gebruikt wordt om basisschooljeugd met sport kennis te laten maken. Het platform wordt (school)jaarlijks ingezet om sportverenigingen hun kennismakingsactiviteiten onder de aandacht te laten brengen.

Ouders/verzorgers kunnen vanaf nu weer kinderen inschrijven op www.sjorssportief.nl voor de sportactiviteit(en) van hun keuze. Inschrijven via de website is verplicht, zodat de sportverenigingen en -aanbieders rekening kunnen houden met de toeloop van het aantal kinderen.

Buiten sporten
Sinds 28 april mogen kinderen in de basisschoolleeftijd t/m 12 jaar weer in teamverband in de buitenlucht sporten. Geen wedstrijden, want die leiden tot reizen en meer contacten. Kleedkamers en kantines van sportclubs blijven op slot en er mogen geen ouders langs de lijn staan. Minister-President Rutte heeft gemeenten gevraagd om hierin de regie te nemen en samen met de lokale sportverenigingen te kijken naar de mogelijkheden en faciliteiten, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om mee te doen. Dus ook de niet-leden van verenigingen.

Meer informatie
Wanneer een sportvereniging of -aanbieder wel iets wil organiseren, maar de datum nog onbekend is, kan dit ook al geregistreerd worden op www.sjorssportief.nl. Kinderen kunnen zich dan alvast (laten) inschrijven en nader bericht afwachten. Geen sportvereniging of -aanbieder, maar wilt u toch een activiteit voor kinderen t/m 12 jaar organiseren? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op via info@sjorssportief.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in