Home Nieuws Sinterklaasje komt niet binnen met zijn knecht…….

Sinterklaasje komt niet binnen met zijn knecht…….

868
0

Ook al zitten alle kinderen even recht, Sinterklaas laat de grotere inpandige bijeenkomsten rondom zijn intocht dit jaar aan zich voorbij gaan. Tijdens een gezamenlijk overleg tussen alle Sinterklaascomités die gemeente Tholen rijk is, de gemeente en natuurlijk de Goedheiligman zelf, is besloten dat de Sinterklaasactiviteiten dit jaar volledig in de buitenlucht plaatsvinden.

Aanstaande zaterdag 13 november 2021 wordt op meerdere plaatsen in ons land Sint Nicolaas ingehaald. Ook de gemeente Tholen wordt door Sint met een bezoek vereerd. De Sinterklaascomités van onze gemeente zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het op een creatieve manier organiseren van een feest voor alle kinderen en volwassenen. Zij willen echter tevens hun maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken. Sinterklaas heeft door de eeuwen heen al vele pandemieën overleefd, maar hij behoort inmiddels tot een kwetsbare doelgroep.

Zorg
Wetende dat de druk op de zorg in deze regio onverminderd groot is en het risico op clusterbesmettingen daarbij aanwezig, hebben de comités in gezamenlijkheid besloten de intochten alleen nog buiten plaats te laten vinden en af te zien van massale inpandige bijeenkomsten. Sint heeft zelf ook aangegeven dit jaar extra voorzichtig te zijn en voldoende afstand te houden.

Knutselactiviteiten
Rondom Sinterklaas worden er wellicht nog wat knutsel- en filmactiviteiten georganiseerd, waarbij alleen jonge kinderen welkom zijn. Deze activiteiten worden gezien als een bijeenkomst die vergelijkbaar is met een onderwijsbijeenkomst, waarvoor andere regels gelden. Gemeente Tholen geeft aan het zeer te waarderen dat de comités op deze manier met de festiviteiten omgaan. Ook Sinterklaas zelf heeft verheugd gereageerd en vertrouwt erop alle kinderen buiten te mogen begroeten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × twee =