Stadlander, gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Soffers zijn het eens geworden over een nieuw, groen hart voor Sint-Maartensdijk, in de wijk Smerdiek-West. Daarbij wordt het geplande park twee keer zo groot en komen er appartementen voor zowel kopers als huurders.

Dat er een nieuw park zou komen in Smerdiek-West was al bekend. Inmiddels is ook bekend hoe groot dit park wordt. Het park wordt straks omringd door de Bloemenlaan, de Frank van Borselenstraat, de Jacoba van Beierenstraat, de M.A. de Ruijterstraat en de Cornelis Vermuydenstraat. De Frank van Borselenstraat wordt in de plannen ook groen. De bestaande verharding gaat deels weg en er komen fiets- en voetpaden voor terug. Zo wordt het park nóg groter en groener.

Nieuwbouw
Dit grote park is mogelijk, omdat het gebied tussen de Bloemenlaan en Frank van Borselenstraat wordt ingericht met twee appartementengebouwen. Het gaat om één gebouw met 13 koopappartementen, verdeeld over 3 bouwlagen, en een gebouw met 20 huurappartementen, verdeeld over 4 lagen. De appartementen worden gasloos en zeer energiezuinig. Ook in de Jacoba van Beierenstraat komt nieuwbouw: 7 huurwoningen en 8 koopwoningen. Zo investeren de drie partijen samen in het nieuwe, groene hart van Smerdiek-West.

Leefbaarheid
Frank Hommel, wethouder in de gemeente Tholen, is blij met de plannen. “Dit park draagt bij aan de leefbaarheid in de kern. Dit park is er niet alleen voor Smerdiek-West, maar voor heel Sint-Maartensdijk. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en ontspanning vinden. Daarnaast is het ook goed voor de diversiteit van vogels, insecten en bloemen in de wijk.

Mix in woonaanbod
Peter van de Berg, vastgoedontwikkelaar bij Stadlander, verwacht veel belangstelling voor de nieuw appartementen. “Dit soort woningen vind je nog niet veel in Sint-Maartensdijk. We hebben de afgelopen jaren levensloopbestendige woningen gebouwd. Daar komen de eengezinswoningen aan de Jacoba van Beierenstraat bij. Door ook appartementen toe te voegen aan de wijk, zorgen we ervoor dat verschillende groepen huurders een thuis kunnen vinden in Smerdiek-West.”

Kers op de taart
Luc de Nijs, directeur Bouwgroep De Nijs-Soffers: “We merken dat de nieuwbouw erg in trek is. Zowel bij bewoners uit Sint-Maartensdijk, als daar buiten. Met deze appartementen op een unieke locatie voegen we echt iets toe wat er nog niet is. Dit wordt de kers op de taart voor Smerdiek-West. Daar kunnen we straks met zijn allen trots op zijn!”

Enquête
De exacte inrichting van het park staat nog niet vast. Bankjes, een jeu-de-boulesbaan, een speelaanleiding, de gemeente Tholen, Stadlander en Bouwgroep De Nijs-Soffers horen graag de wensen van inwoners van Sint-Maartensdijk en andere betrokkenen voor de verdere inrichting van het park. Vanaf ca. half april kunnen zij hun mening laten horen via een enquête. Binnen bepaalde randvoorwaarden kunnen nog verschillende zaken ingepast worden in het ontwerp.

Bestemmingsplan
Om de appartementen en het park mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Als alles meezit, kan eind dit jaar of begin 2022 gestart worden met de nieuwbouw.

Vorig artikelGratis digitale voorleesactiviteit
Volgend artikelLokale Speeltuinbende Tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in