Home Nieuws Sint-Maartensdijk krijgt medisch centrum

Sint-Maartensdijk krijgt medisch centrum

660
0

Huisartsen bundelen krachten

De huisartsen Disseldorp, Jahangir en Kuijlen bundelen hun krachten in medisch centrum Sint-Maartensdijk. De nieuwe praktijk zal zorg bieden op twee locaties: in een nieuw te bouwen centrum in Sint-Maartensdijk en in Poortvliet. Dokter Kuijlen neemt per 1 januari 2020 de praktijk van dokter Brussen over.

In Sint-Maartensdijk wordt aan de Rädda Barnenstraat, tegenover het regiokantoor van Allévo, een nieuw medisch centrum gebouwd. Het centrum biedt plaats aan vier huisartsen en een centrale apotheek. Daarnaast is er plaats voor fysiotherapie met gymzaal, osteopathie, een priklaboratorium, logopedist, verloskundige, diëtiste, podotherapeut en psycholoog.
Het is straks 24/7 mogelijk om medicijnen in het centrum af te halen. Ook biedt het centrum zorg aan huis voor kwetsbare ouderen en een avondspreekuur. De bouw van het centrum start in de tweede week van 2020. Naar verwachting opent het centrum in het najaar de deuren.

Eerstelijnszorg is de afgelopen jaren ingewikkelder geworden. Voor alleen werkende huisartsen is het steeds moeilijker om aan de gestelde wettelijke eisen te voldoen. Samenwerken is daarom noodzakelijk, maar biedt ook kansen om de zorg verder te verbeteren. Om de huisartsenzorg op het eiland Tholen ook in de toekomst te continueren, investeert het centrum in opleidingsplaatsen voor huisartsen, praktijkondersteuners en apothekers- en doktersassistenten. Door de krachten te bundelen zijn de huisartsen in staat om de juiste kwaliteit en voldoende beschikbaarheid van de zorg te bieden.

Quote dokter Kuijlen:
“Ik werk sinds een jaar met veel plezier als waarnemend huisarts in Poortvliet. Het is een prachtige plek! De inwoners zijn vriendelijk en hebben een nuchtere mentaliteit, waardoor ik met veel plezier mijn werk kan doen. Deze samenwerking biedt mij nu een kans om ook op lange termijn goede zorg te bieden”.

Quote dokter Disseldorp:
“Door ontwikkelingen in de ggz en jeugdzorg en de vergrijzing is het runnen van een praktijk als alleenstaand arts op de lange termijn steeds moeilijker haalbaar. Als groepspraktijk zijn we minder kwetsbaar en blijft de huisarts goed bereikbaar”.

Quote dokter Jahangir:
“Ik verwacht met deze samenwerking, in belang van onze patiënten, kwalitatieve/innovatieve medische en farmaceutische zorg te kunnen leveren en hoop hiermee vooruit te lopen in de ontwikkelingen binnen de regio”.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × 2 =