Seizoenopening streekmuseum De Meestoof


Onder grote belangstelling vond zaterdag 1 april de opening plaats van het seizoen 2017.

In het oude nostalgische klaslokaaltje was de heer van der Zwan, voorzitter van de vereniging, de eerste spreker. Hij vertelde dat er zeer hard gewerkt was door alle vrijwilligers om alles op tijd klaar te hebben.

De belangrijkste gebeurtenis dit jaar staat in het teken van 120 jaar Bruynzeel. Aan de hand van een zeer gedetailleerde opzet worden de activiteiten van de familie Bruynzeel bijzonder fraai weergegeven met o.a. foto’s en materialen waarmee werd gewerkt. De alom geroemde keuken van Piet Zwart staat prominent in de grote toonkamer. Piet Zwart heeft als ontwerper zeer veel bijgedragen aan de successen van Bruynzeel.

Wethouder Cees van Dis was vol lof over de creativiteit van de medewerkers van De Meestoof en hoopte dan ook dat met nader te bepalen steun een aantal nieuwe en zeer interessante ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Met name wordt hier gedoeld op de toekenning van de Europese subsidie voor het komende jaar.
De heer van Dis kreeg de zeer mooi uitgevoerde brochure als eerste overhandigd en de onthulling van het mooie grote Logo van Bruynzeel aan de voorkant van De Meestoof vond plaats door het doek te verwijderen.

De familie Bruynzeel was niet alleen actief met keukens-kasten-vloeren en potloden, maar minder bekend zijn het bouwen van zeilboten, het maken van schoolbankjes, ja zelfs het ontwerpen van een kerk behoorde tot de activiteiten. Bruynzeel is ook heden ten dage nog steeds leverancier van uitstekende producten en hoopt dit nog vele jaren te mogen doen, ook na 120 jaar achter de boeg.

Komt u allen een kijkje nemen in De Meestoof, dit is meer dan de moeite waard, mede door het feit dat de oorsprong van dit alles op ons mooie eiland Tholen ligt.
De foto’s zijn gemaakt door Rien Burgers.

Alle informatie omtrent De Meestof is te vinden op www.demeestoof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − vier =