Home Nieuws Schuur in brand in Sint-Philipsland.

Schuur in brand in Sint-Philipsland.

915
0

De brandweer van Sint-Philipsland is zaterdagavond 1 september rond 21:00 uur met spoed met de tankautospuit uitgerukt naar de Sluisweg in Sint-Philipsland nadat er een melding binnen kwam dat er een schuur in brand stond. Kort nadat de melding binnenkwam werd er opgeschaald naar middelbrand en niet veel later werd er zelfs opgeschaald naar grote brand.

Nadat de brandweer van Sint-Philipsland gealarmeerd was, gingen ook de brandweer van Tholen en Sint-Annaland met de tankautospuit ter plaatse. De waterwagens van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Sint-Annaland werden ook ter plaatse gevraagd om te zorgen voor voldoende bluswater. Daarnaast werd ook bijstand gevraagd van de hoogwerker van de brandweer uit Bergen op Zoom.

Rookontwikkeling
In het buurtschap De Sluis was wat lichte rook waarneembaar, maar over het algemeen viel, de rookontwikkeling mee.
De rook en de vlammen waren van veraf te zien. De veiligheidsregio meldde dat er geen dieren meer in de schuur aanwezig waren op het moment van de brand.

De ambulance van Poortvliet kwam ook ter plaatse omdat twee personen rook hadden ingeademd. Beide personen werden door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht.

Asbest
De veiligheidsregio Zeeland meldde dat er asbestplaten in het dak zitten.
De verwachting van de adviseur gevaarlijke was dat de verspreiding van de asbestdeeltjes beperkt bleef tot het aangrenzende weiland in het benedenwinds gebied waar geen woningen zijn. Deze verwachting kwam na een eerste inschatting die hij had gemaakt en is afhankelijk van de hoeveelheid asbest en de windrichting.

Woonhuis
Volgend de veiligheidsregio was er geen gevaar voor het woonhuis.

Brand onder controle
Rond 22:30 uur werd door de veiligheidsregio zeeland gemeld dat de brand onder controle was en er geen gevaar meer was voor uitbreiding. Enkele bewoners in de directe omgeving werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Brand Meester
Rond 22:42 werd door de OVD (Officier Van Dienst, red.) het sein brandmeester gegeven.
Om de eigenaar te ondersteunen bij afhandeling van de schade werd stichting Salvage opgeroepen.

Bron: 112markiezaten.nl

Schuur in brand aan de Sluisweg in Sint Philipsland, brand onder controle

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + 17 =