Voor de overstap op het NS traject Bergen op Zoom – Roosendaal staan slechts drie minuten gepland. Uit een peiling door Statenleden van de provincie Zeeland bleek dat veel reizigers hinder ondervinden van de te korte overstaptijd. Daar komt nog bij dat de trein uit Bergen op Zoom frequent wat vertraging heeft waardoor de overstap bijna onmogelijk is; al helemaal voor ouderen en mensen met een beperking. Ook
Thoolse reizigers ondervinden hinder.
Inmiddels zijn er vragen gesteld in PS van Zeeland, Brabant en aan de colleges van Bergen op Zoom, Roosendaal en Reimerswaal in de hoop dat de handen ineen geslagen kunnen worden en de NS dringend te verzoeken om aanpassing.

Vanwege deze omstandigheden stelt de fractie de volgende vragen:

  1. Is het college op de hoogte van de slechte overstapmogelijkheid op station Roosendaal tussen Bergen op Zoom en Breda?
  2. Is het college bereid om de overstap op Station Roosendaal, eventueel in samenwerking met andere belanghebbende partijen, onder de aandacht te brengen bij de NS?
    1. Zo ja, wanneer wordt actie ondernomen?
    2. Zo nee, waarom niet?
  3. Is het college bereid om samen te werken met de provincies Zeeland/Brabant en colleges Bergen op Zoom, Reimerswaal en Roosendaal om de overstap aan te kaarten bij de NS? Graag een toelichting.
  4. Is het college het met onze fractie eens dat inclusie onderwerp moet zijn bij het maken van een treinrooster?
  5. Is het college ook van mening dat wanneer een trein een beperkte vertraging heeft van 1 of 2 minuten, de vertrekkende trein in principe moet wachten tot de reizigers zijn overgestapt?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in