De SGP fractie in de raad van Tholen maakt zich zorgen over de toekomst van de voormalige raadhuizen in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. De toekomst van de twee historische panden is ongewis.

Het gebouw in Smerdiek was tot het najaar van 2019 in gebruik als restaurant en hotel. Sindsdien staat het leeg. De eigenaar – een projectontwikkelaar – heeft het onlangs doorverkocht aan een Rotterdamse BV die handelt in onroerend goed.

Het oude raadhuis van Scherpenisse biedt onderdak aan enkele plaatselijke verenigingen, maar er vindt nauwelijks onderhoud plaats. De gemeente wil het verkopen maar onduidelijk is of zich marktpartijen hebben gemeld die belangstelling hebben.

Het SGP-raadslid Kees Knulst heeft vragen gesteld aan het college van B&W. Hij schrijft dat de twee historische gebouwen niet alleen fysiek maar ook emotioneel in het hart van beide dorpen liggen. Knulst pleit ervoor de inwoners te betrekken bij gesprekken over de toekomst van de twee oude raadhuizen. Hij vindt dat ze een functie moeten blijven houden voor de gemeenschap.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in