In de kadernota zijn voor 2026 budgetten opgenomen voor de bouw van drie (!!) nieuwe scholen in Oud-Vossemeer. Na het voorbeeld van de brede school in Tholen mogen we toch verwachten dat ook in Oud-Vossemeer gekozen gaat worden voor 1 brede school.

De fractie van de SP heeft de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Kan het college toelichten waarom in de kadernota voor 2026 aparte budgetten zijn opgenomen voor de nieuwbouw van de drie basisscholen in Oud-Vossemeer?
  2. Is het college het met de SP eens dat er efficient met onze financiële middelen moet worden omgegaan? Indien niet, waarom niet?
  3. Is het college het met de SP eens dat, zeker gezien de toenemende bouwkosten, er door het samenvoegen van de drie scholen in één gebouw schaalvoordeel te behalen valt? Indien niet, waarom niet?
  4. Is het college het met de fractie van de SP eens dat het voor de ontwikkeling van onze jeugd ook van toegevoegde waarde is om te gaan met kinderen met een andere levensovertuiging? Indien niet, waarom niet?
  5. Is het college het met de SP eens dat ondanks de hoge kosten, de oplossing voor een brede school in Tholen geleid heeft tot een goed functionerende school? Indien niet, waarom niet?
  6. Moet dan de conclusie niet zijn dat een brede school voor Oud-Vossemeer veel meer in de lijn ligt van de wijze waarop we in Tholen met de ontwikkeling van het onderwijs omgaan? Waarom wel/niet?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in