Home Nieuws Schriftelijke vragen PvdA/GL inzake afsluiting Tholensebrug

Schriftelijke vragen PvdA/GL inzake afsluiting Tholensebrug

468
0

De fractie van PvdA/GL stelde 22 februari de volgende vragen aan het college:

 1. Heeft het college inmiddels ook gesignaleerd dat er in de hele Thoolse samenleving onrust is ontstaan over de lange periode van het afsluiten van de Thoolse brug voor werkzaamheden en dat er grote problemen worden voorzien voor niet alleen individuele burgers maar bijvoorbeeld ook scholen en zorginstellingen wat betreft onder meer
  scholieren, leerkrachten, cliënten en verzorgend personeel?
 2. Is het college op de hoogte van de aard en noodzaak van de
  werkzaamheden: regulier onderhoud of onderhoud van andere aard?
  Wat dat betreft vraag onze fractie zich af of als het om regulier
  onderhoud gaat dit niet gefaseerd kan plaatsvinden zodat een
  gedeelte van de brug in 1 richting open kan blijven of dat deze
  reguliere werkzaamheden in de zomervakantie kunnen plaatsvinden.
  Of dat er wellicht alleen in de nacht werkzaamheden plaats zullen vinden. Als het niet om reguliere werkzaamheden gaat vragen wij ons af wat er met deze brug aan de hand is? Vrij recent, afgelopen zomer, zijn er ook werkzaamheden uitgevoerd en is eveneens deze brug afgesloten geweest. Is het college op de hoogte van eventuele mankementen of zou het college navraag kunnen doen wat de technische staat is van de Thoolse brug en wat de werkzaamheden omvatten en of met het oog hierop een fasering of verplaatsing van de werkzaamheden mogelijk en verantwoord is?
 3. Is het zoals al aangegeven voor het college helder in welke staat deze brug verkeerd, is de brug veilig, heeft het toenemende vrachtverkeer hier effect op en houden deze werkzaamheden hier mogelijk verband mee en zijn er hierna opnieuw werkzaamheden op korte termijn ter verwachten van vergelijkbare duur en omvang?
  Kan het college hier bij Rijkswaterstaat navraag over doen?
 4. Als een soort verlichting van de overlast wordt aangegeven dat landbouwverkeer en openbaar vervoer en fietsers (zoals onze schoolgaande kinderen) gebruik kunnen blijven maken van de parallelweg waar overigens ook nu al sluipverkeer op gevaarlijke wijze regelmatig gebruik van maakt mede door het vaak ontbreken van handhaving. Deelt het college ook onze zorg dat er door deze combinatie van verkeersdeelnemers ernstige verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan waar met name de kwetsbare fietsers slachtoffer van dreigen te worden, met name in de ochtendspits en zoals bij slecht weer? Worden er maatregelen overwogen gevaarlijke situaties te voorkomen?
 5. Wij vragen met klem aan het college bij Rijkswaterstaat het
  verzoek in te dienen de werkzaamheden te verkorten, te faseren en/of te verplaatsen richting vakantie met het oog op de enorme overlast voor onze bewoners en andere bezoekers van ons eiland.
  Mits er overigens geen sprake is van een veiligheidsrisico die de mogelijke huidige staat van de brug met zich mee kan brengen. Zou het college de ontstane maatschappelijke onrust aan Rijkswaterstaat willen overbrengen gezien de lange afsluiting van deze essentiële brug in combinatie met een dringend verzoek dit anders aan te gaan pakken?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf − een =