Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie CDA inzake windmolenpark Halsteren

Schriftelijke vragen fractie CDA inzake windmolenpark Halsteren

1272
0

In BN de Stem is een bericht verschenen over de gewijzigde plannen m.b.t. het windmolenpark in de Auvergnepolder (buitengebied Halsteren, gemeente Bergen op Zoom):
https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/windmolenparkhalsteren-lijkt-er-nu-toch-te-komen~afe00b1e/

In 2018 zijn hier door onze fractie vragen over gesteld en is er ook door het college een informatiebrief verzonden aan de gemeenteraad.
Het plan is gewijzigd t.o.v. eerdere voornemens, maar nog is er sprake van forse windmolens (200 meter hoog) die bij realisatie vanaf het eiland Tholen goed zichtbaar zijn. Het CDA begrijpt de noodzaak voor een transitie naar duurzamere energie en onderschrijft deze; in lijn met het Thoolse beleid is afstemming met de omgeving daarbij niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk. De vraag is dan ook in hoeverre het college van Tholen t.a.v. deze plannen om overleg is verzocht of welke pogingen zij zelf daar toe heeft ondernomen.

De volgende vragen zijn gesteld:

  1. Is het college bekend met de (gewijzigde) plannen van het windmolenpark in de Auvergnepolder in het buitengebied van Halsteren (gem. Bergen op Zoom)?
  2. Is het college van Tholen door het college van Bergen op Zoom betrokken bij de gewijzigde plannen?
  3. Indien het antwoord op 2 ja luidt, wat is de inbreng geweest van het college van Tholen en tot welke wijzigingen heeft dit geleid?
  4. Indien het antwoord op 2 neen luidt, welke pogingen heeft het college van Tholen ondernomen om bij de plannen betrokken te worden?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in