Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie SGP en SP inzake herontwikkeling Laban Deurloostraat Scherpenisse

Schriftelijke vragen fractie SGP en SP inzake herontwikkeling Laban Deurloostraat Scherpenisse

1003
1

In de Laban Deurloostraat in Scherpenisse staat een aantal voormalige huurwoningen van Stadlander langdurig leeg. We vernemen dat Stadlander nog niet exact aan kan geven wat ze met de betreffende woningen/huizen wil gaan doen. Het straatbeeld verpaupert door de dichtgetimmerde woningen en de verrommelde tuinen. Bovendien kan Scherpenisse wel wat extra woningen gebruiken. Snelle herontwikkeling van deze locatie is wat ons betreft gewenst.

Daarom stelden de fracties van SGP en SP onderstaande vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte van de situatie in de Laban Deurloostraat in Scherpenisse, waar een aantal voormalige huurwoningen van Stadlander langdurig leeg staat?
  2. Is het college het met ons eens dat aan deze verpaupering snel een einde moet komen?
  3. Klopt het dat Stadlander nog niet precies weet wat men met deze huizen/locatie wil gaan doen? Zo niet, welke concrete plannen heeft Stadlander dan met de betreffende woningen/locatie?
  4. Is het college bereid om met Stadlander in gesprek te gaan om te zorgen dat de betreffende locatie z.s.m. herontwikkeld wordt?
  5. Is het college ook bereid er bij Stadlander op aan te dringen de nieuw te bouwen woningen betaalbaar te houden voor de minder draagkrachtigen en bij voorkeur beschikbaar te stellen aan Thoolse belangstellenden?

1 reactie

  1. Schaamteloos dit slopen , zoveel mensen die een woning nodig hebben. Ik ben 65jr en geboren bij mijn grootouders in huis omdat men toen de tijd zomaar geen woning kregen als je ging trouwen. Nu na 65 jr is dit weer aan de orde, wanneer worden we nu eens wakker en blijven we stemmen op dit soort rechtse kabinetten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

11 + 7 =