Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie PvdA/GroenLinks inzake plastic onder voetpad

Schriftelijke vragen fractie PvdA/GroenLinks inzake plastic onder voetpad

841
0

De fractie PvdA/Groenlinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college vanwege het feit dat bij de aanleg van wandelpaden in Stadszicht 3 plastic verpakkingsmateriaal zou worden verwerkt.

  1. Is het college bekend dat er in opdracht van de gemeente wandelpaden aangelegd worden in wijk Stadszicht 3, ter hoogte van de burgemeester van Stapelestraat en de burgemeester Baerendshof?
  2. Is het college bekend met het gegeven dat de aannemer die deze paden aanlegt, het plastic verpakkingsmateriaal van paaltjes enz. verwerkt in deondergrond van de paden? Zo ja, welke acties heeft het college ondernomen om het op deze manier verwerken van plastic afval tegen te gaan? Zo nee, wat denkt het college aan deze manier van werken te gaan doen?
  3. Is het college het met ons eens dat bij gunningen die door de gemeente verleend worden, een paragraaf opgenomen zou moeten worden bij de opdrachtverstrekking dat afval, in welke vorm dan ook, keurig op de toegestane manier verwijderd wordt?
  4. Is het college het met ons eens dat de gemeente ook een voorbeeldfunctie heeft in het bestrijden van afval en het illegaal verwerken van afval in de bodem?
  5. Is het college het met ons eens dat toezicht door de gemeente bij projecten die door de gemeente gegund worden hierbij een belangrijke rol kunnen vervullen?
    Zo ja op welke wijze wordt thans het toezicht uitgeoefend?
    Zo nee waarom niet?
  6. Zijn er bij het college meerdere signalen van bewoners binnengekomen dat plastic afval op deze manier onder het pad verdwijnt?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in