Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie PvdA/Groenlinks

Schriftelijke vragen fractie PvdA/Groenlinks

1127
0

De fractie van PvdA/Groenlinks hebben het college van B&W schriftelijke vragen gesteld. Nu het weer langer donker is, valt het op dat in de gemeente Tholen op verschillende plaatsen een mengelmoes aan openbare straatverlichting is waar te nemen. Soms met witte en soms gele verlichting. Het lijkt soms led te zijn en soms ook niet. Ook de armaturen verschillen. De vraag dringt zich dan op hoe het eigenlijk staat met het
vervangen van openbare straatverlichting door energie zuinige ledlampen.

Dit zijn de vragen die gesteld zijn:

  • Hoe staat het met het vernieuwen/vervangen van openbare straatverlichting in onze gemeente, concreet wat betreft de overstap naar ledverlichting?
  • Op vele plaatsen wordt een mengelmoes waargenomen van witte en gele straatverlichting: klopt het dat de witte verlichting led verlichting is en gele verlichting nog de oude verlichting? Vaak lijkt de gele verlichting ook andere armaturen te hebben. Klopt dat?
  • Hoeveel % van de openbare straatverlichting in onze gemeente is nu led? Geldt dit percentage voor alle woonkernen binnen de gemeente?
  • Wat is momenteel de verdere planning om tot gehele vervanging van straatverlichting in led binnen onze gemeente te komen? Lopen we daarmee op schema of zijn er vertragingen/problemen? Is deze planning voor alle woonkernen binnen de gemeente hetzelfde? Wanneer beoogt de gemeente voor 100% op led te zijn overgestapt?
  • Wat is de huidige strategie? Straten/gebieden tegelijk aanpakken? Of pas vervangen door led als de oude lamp kapot is gegaan?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in