Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie PvdA/GL inzake subsidie rijk t.b.v. vitaliseren binnenstad

Schriftelijke vragen fractie PvdA/GL inzake subsidie rijk t.b.v. vitaliseren binnenstad

115
0

De fractie PvdA/GroenLinks – Jan Heshof, Nancy Raas-Tophoven – heeft de volgende vragen gesteld aan het college inzake beschikbare rijkssubsidie ten behoeve van de vitalisering van binnensteden.

  1. Heeft het college er kennis van genomen dat het kabinet € 100 miljoen beschikbaar stelt om te stimuleren dat mensen weer een fysieke winkel gaan bezoeken door leegstand en verloedering tegen te gaan? Dus geld ter beschikking wordt gesteld om investeren mogelijk te maken in een winkelgebied om het aantrekkelijk te maken.
  2. Gaat het college op deze subsidieregeling een beroep doen? Zo ja, wanneer? Indien niet het geval, waarom niet?
  3. De eerste fase, waarin 22 miljoen beschikbaar wordt gesteld, eindigt deze maand. Is snel handelen wellicht mogelijk door het plan van aanpak Vitalisering Tholen Centrum dat de raad al heeft gepasseerd en is goedgekeurd (waar nodig aangepast aan de eisen om deze subsidie te verkrijgen) met spoed in te dienen? Zodat de eerder geformuleerde plannen met subsidie daadwerkelijk zo snel mogelijk kunnen worden gerealiseerd.
  4. Indien snel een verzoek indienen in deze fase 1 niet reëel wordt geacht door het college: waarom niet? Wat zijn dan de te nemen acties t.a.v. het verkrijgen van deze subsidie en op welke termijn?
  5. Gaat het college, wel met het oog op de geldende deadlines om een projectvoorstel in te moeten leveren, nog met spoed met ondernemers in gesprek? Om zo wensen die nu leven (en mogelijk nog niet eerder zijn meegenomen door voortschrijdend inzicht en/of budgettaire beperkingen) nog mee te kunnen nemen in een aangepast projectvoorstel ter verkrijging van deze subsidie?
    En deze aanvraag ook breder te trekken dan alleen de Vitalisering Tholen Centrum, dus ook ten behoeve van de andere woonkernen op ons eiland?
  6. Indien het college een beroep op deze subsidie gaat doen: zou het college de ondernemers en de raad op de hoogte willen blijven houden over het verdere verloop en de status van dit traject?

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeven − 6 =