De fractie PvdA/GL heeft vandag 27 augustus diverse vragen gesteld aan het college van B&W omtrent de opvang van Afghaanse vluchtelingen.

De toelichting op deze vragen luidt:

“Het Kabinet heeft onlangs bekend gemaakt dat meerdere militaire kazernes, o.a. in Zoutkamp en Zeist, op korte termijn worden ingericht als noodopvang voor Afghaanse vluchtelingen.
Vooralsnog is het onzeker hoeveel Afghaanse vluchtelingen gebruik gaan maken van de tijdelijke noodopvang, maar duidelijk is al wel dat deze Afghaanse vluchtelingen vanwege de geldende coronamaatregelen bij aankomst tien dagen in quarantaine moeten.

Wat er na 10 dagen qua doorstroming gebeurt is nog onduidelijk, maar de mensen die aankomen kunnen in ieder geval een beroep doen op een versnelde asielaanvraag.
De fractie van de PvdA/GL is van mening dat elke gemeente een bijdrage zou moeten leveren aan de opvang van vluchtelingen en dat een goed georganiseerde opvang kan bijdragen aan een goede start in Nederland.

Onze fractie zou dan ook graag zien dat de gemeente Tholen voorbereidingen treft om een bijdrage te leveren aan de opvang van Afghaanse vluchtelingen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in