Home Nieuws Schriftelijke vragen fractie CDA en VVD inzake leegstaande schoolgebouwen Molenvlietsedijk

Schriftelijke vragen fractie CDA en VVD inzake leegstaande schoolgebouwen Molenvlietsedijk

1032
0

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van 27 september jl. zijn door raadslid Deurloo vragen gesteld t.a.v. de stand van zaken van de sloop van de drie voormalige schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk te Tholen. Deze panden staan leeg sinds de drie scholen (Regenboog, Eben-Haezer en Ter Tolne) hun intrek hebben genomen in de nieuwe Brede School.

In het verleden zijn er plannen gemaakt om op deze locatie te voorzien in een volwaardig derde speelveld voor voetbalvereniging Tholense Boys. Het in 2019 vastgestelde bestemmingsplan “Masterplan Tholen” voorziet ook in een bestemming sport met een maximaal bebouwingspercentage van 25% tot een hoogte van 10 meter. Desalniettemin spelen er binnen de Thoolse gemeenschap veel vragen of dit
oorspronkelijke plan nog doorgang gaat vinden en zoja op welke termijn, dan wel dat er misschien (alsnog) een andere ontwikkeling plaats vindt.

Intussen staan de gebouwen leeg en worden deze beperkt gebruikt in de vorm van anti-kraak. Toch zijn er al diverse ruiten ingegooid en groeit het onkruid flink. Vergaande verloedering ligt daarmee op de loer; zeker nu in de commissie ruimte door het college is aangegeven dat de sloop nog in voorbereiding is en de benodigde onderzoeken lopen of zelfs nog moeten worden opgestart.
Daarnaast zou de verhuizing naar de Brede School al ver vóór de zomer van 2021 plaats vinden. Dit is om uiteenlopende redenen een aantal keer uitgesteld. Onduidelijk is waarom er niet in aanloop naar de verhuizing afgelopen zomer de benodigde vergunningen en onderzoeken al geregeld en uitgevoerd zijn, waardoor sloop en spoedige herontwikkeling van de locaties al gestart had kunnen worden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in