De 7 Zeeuwse scholen die zich aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. Deze scholen ontvangen een subsidie om hun schoolplein te vergroenen. Dit jaar toveren zij hun grijze tegelplein om in een groene plek waar kinderen kunnen spelen, leren en de natuur ontdekken. In totaal hebben 20 scholen een aanvraag ingediend. In 2019 en 2020 ontvingen 25 Zeeuwse scholen subsidie voor het groener maken van hun schoolplein. De subsidie wordt aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en de gemeenten Middelburg, Tholen, Hulst, Goes, Borsele en Reimerswaal.

Samen voor de Zeeuwse natuur
De Thoolse scholen die een financiële bijdrage ontvangen om hun schoolplein te vergroenen zijn SBO De Veste / De Geluksvogel en de Eben-Haëzerschool.
Daarnaast ontvangen De Leeuwerik in Lewedorp, De Moerschans in Hulst, ABS Middelburg, de Schuttevaer in Reimerswaal en de Tweemaster in Goes ook een financiële bijdrage.

Zeeland verandert mee
Door de transformatie van grijs naar groen neemt het oppervlakte tegels op de schoolpleinen ook komend jaar nog eens met circa 3500 m2 af. Gras, beplanting, aarde, zand of houtsnippers nemen de plaats van de tegels in. Zo draagt het plein bij aan de biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving. De meeste scholen creëren ook een buitenlokaal voor buitenlessen op hun schoolplein. Uit onderzoek blijkt dat het impact heeft op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én een positief effect heeft op de vitaliteit van leerkrachten. Groene schoolpleinen bieden hier grote kansen voor.

Groene (r)evolutie
Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketent IVN Natuureducatie de groene revolutie, met haar Zeeuwse partners en met steun van de Provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is hier een onderdeel van.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in