Home Nieuws Scheldestromen investeert in waterbeheer

Scheldestromen investeert in waterbeheer

434
0

In 2019 investeert waterschap Scheldestromen flink in het waterbeheer en de veiligheid tegen overstromingen in Zeeland. Het geplande investeringsbedrag is ruim 29 miljoen euro.

In de begroting zijn de gevolgen van de nieuwe cao voor de waterschappen verwerkt. Deze werd afgelopen zomer afgesloten.

Het komende jaar voert het waterschap tal van investeringen uit. In het oog springt de realisatie van een nieuw gemaal bij Paal in de buurt van de Kruispolder in de gemeente Hulst.

De beschikbaarheid van voldoende zoet water blijft ook de komende jaren een speerpunt van het waterschap. Dit geldt ook voor de dijkversterking in Hansweert en de veiligheid tegen overstromingen in het algemeen. Voor de dijkversterking in Hansweert zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang.

Het budget voor de wegen wordt structureel verhoogd met 1 miljoen euro. Dit bedrag is bestemd voor de reconstructie van wegen. In de afvalwaterketen wordt het hydraulisch systeem vernieuwd en er worden diverse gemalen gemoderniseerd. Het waterschap gaat ook investeren in ict-aanpassingen. De begroting wordt op 15 november a.s. behandeld in de algemene vergadering van het waterschap.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twintig − 18 =