Waterschap Scheldestromen stuurt medewerkers en materieel naar Limburg om hulp te bieden bij de wateroverlast. Donderdagnacht (16 juli) zijn de eerste medewerkers vertrokken. Vooral aan dijk-inspecteurs en coördinatoren is behoefte. Daarnaast heeft het Zeeuwse waterschap verschillend materieel klaar staan dat door Waterschap Limburg kan worden afgeroepen. Hierbij gaat het om zandzakken, vulmachines, noodpompen en – aggregaten, boten en gereedschap.

Dijkgraaf Toine Poppelaars: “Ik vind het niet meer dan logisch dat we onze Limburgse collega’s in zo’n heftige situatie ondersteuning bieden. Tegelijkertijd ben ik ook ontzettend trots dat er direct medewerkers klaar staan om onze Limburgse collega’s te helpen. Dat kenmerkt echte waterschappers: “We helpen elkaar en staan voor onze taak! We leven mee met alle getroffenen en wensen hen en onze waterschapscollega’s in Limburg veel sterkte toe”.

De hulp is tot nu toe vooral gericht op mankracht. Scheldestromen heeft een calamiteitenteam ingezet dat hulp aan Limburg verder voorbereidt. De verwachting is dat komende dagen nog meer Zeeuwse waterschappers aan de slag gaan in Limburg.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in