Home Nieuws Salon van Tholen geeft: Kleur!

Salon van Tholen geeft: Kleur!

1130
0

Een vrolijke Salon van Tholen deze zomer! Spetterende kleuren in verschillende schilderstijlen en materialen. Van10 juli tot en met 16 augustus exposeren vijf Thoolse kunstenaars hun werk in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.

De exposerende kunstenaars kunt u ook bezoeken in hun atelier tijdens de OPEN atelierroute of op afspraak. De Open atelier route is van juni tot en met september elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Bij de tentoonstelling zijn informatiebladen over de kunstenaars beschikbaar.

Josje Verton
Josje Verton exposeert abstract werk, acryl op doek. De steeds wisselende kleuren van de lucht en het water van de Oosterschelde, de schorren en slikken, de dijken en het tij vormen haar inspiratiebron. Acryl is voor Josje het ideale materiaal omdat haar manier van werken veel water vergt. Zij is Vedic Art teacher en geeft lessen en workshops in haar atelier.

Josien Molenaar
Het werk van Josien Molenaar is ook abstract, maar totaal anders van karakter. Zij schildert met olieverf op doek of paneel. Er is geen verhaal in haar schilderijen: alleen vorm en kleur zijn belangrijk. Het is een stijl die verwant is aan het werk van Sonia Delaunay in het begin van de 20e eeuw.

Victor van de Lande
De schilderijen van Victor van de Lande zijn abstract-expressionistisch. Het gaat bij hem om schilderachtige betrekkingen: contrast, hoeveelheden, beweging, structuur, ritme. Hij kiest voor acryl omdat het snel droogt. Daardoor is het mogelijk om direct door te werken op een voorgaande laag.

Puck Meijer
Puck Meijer schildert met olieverf landschappen, luchten, de Oosterschelde. Kortom: de directe omgeving. Het zijn realistische schilderijen, maar geen fotografische weergave. Zij bouwt haar kleuren langzaam op en werkt ook nat-in-nat. Daarom schildert zij met olieverf.

Mieke van Alphen
Ook Mieke van Alphen vindt een inspiratiebron in de wisselende kleuren van het water van de Oosterschelde. En in de expositieruimte van het gemeentehuis! De ramen, het uitzicht, een ideale plek voor haar pluimen in glas. Speciaal voor deze expositie heeft zij er nog enkele bij gemaakt. Vanaf september geeft zij weer workshops in glaskunst.

Openingstijden
De expositie is gratis toegankelijk van 10 juli tot en met 16 augustus tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

OPEN atelierroute: vanaf juni tot en met september elke eerste zaterdag van de maand van 11:00 – 16:30 uur. Het atelier van Puck Meijeris elke zaterdag geopend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in