Home Nieuws Run op gratis energie-emmers

Run op gratis energie-emmers

502
0

Tholenaren die een gratis emmer met energiebesparende producten willen hebben zullen haast moeten maken. De voorraad emmers is nagenoeg op. De gemeente wil samen met de woningcorporatie Stadlander nog wel een bezemronde organiseren.

Bij inlevering van een brief van de gemeente kunnen huurders bij bouwmarkten in Tholen en Sint-Annaland sinds medio november een emmer met inhoud krijgen ter waarde van 75 euro. In de emmer zitten onder meer ledlampen, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie en een tochtstrip van zes meter.

De gemeente heeft de kosten, 125 000 euro, betaald uit een landelijke subsidieregeling. Er waren 1500 energie-emmers beschikbaar. De actie zou lopen tot augustus 2022, maar de bouwmarkten moeten nu al ‘neen’ verkopen.

Wethouder Hoek spreekt van een zeer succesvolle actie. “Stadlander heeft hier 2400 woningen. Dus we hebben een bereik van meer dan vijftig procent.” Hij hoopt nog een extra ronde te houden voor huurders die een energie-emmer zijn misgelopen. “Maar dat vraagt financiële afstemming met de woningcorporatie.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

10 − 4 =