Rioolwerkzaamheden in Scherpenisse om kans op wateroverlast te verkleinen
Het klimaat verandert en daardoor neemt de kans op extreme neerslag toe. Om de kans op wateroverlast te verkleinen, worden in Scherpenisse hemelwaterriolen aangelegd en verruimd. In de Bakkerstraat wordt een oude rioolbuis vervangen. In voorbereiding hierop is inmiddels gestart met het vernieuwen van kabels en leidingen.

Maatregelen
Het rioleringsproject bestaat uit de volgende vier verschillende maatregelen:

  1. Afkoppelen parkeerterrein ter hoogte van de Spuidamstraat.
  2. Afkoppelen van de Noordstraat.
  3. Verruimen bestaande hemelwaterafvoer Laban Deurloostraat en aanleggen van een extra afvoerbuis naar de sloot ten noorden van de Bakkersdijk.
  4. Vervangen oude rioolbuis in de Bakkerstraat.

Uitvoering werkzaamheden
Vooruitlopend op de uitvoering van de rioolwerkzaamheden is Delta Netwerkgroep (DNWG) al gestart met het vernieuwen van kabels en leidingen. Na uitvoering zal bovengronds bijna niets te zien zijn van de uitgevoerde maatregelen. Het straatbeeld blijft daarom hetzelfde. Tijdens de uitvoering zal er sprake zijn van enige overlast, doordat wegen tijdelijk ontoegankelijk zijn. De uitvoering staat gepland vanaf de eerste week van januari 2021. Direct aanwonenden worden per brief op de hoogte gebracht van de situatie tijdens de uitvoering.

Webpagina herinrichtingprojecten
Op de gemeentelijke website is een speciale pagina aangemaakt voor herinrichtingsprojecten. Via deze pagina kan de bezoeker meer informatie krijgen over specifieke projecten.

Contact
Bij vragen kan contact opgenomen worden via gemeente@tholen.nl onder vermelding van zaaknummer 130144 of telefonisch via tel. 14 0166.

Vorig artikelGesprek met Frank Hommel zaterdag opnieuw te beluisteren
Volgend artikelAuto ondersteboven op de Krabbenkreekweg

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in