Home Nieuws Reimerswaal en Tholen hebben relatief meeste coronabesmettingen van heel Nederland

Reimerswaal en Tholen hebben relatief meeste coronabesmettingen van heel Nederland

763
0

In Reimerswaal en Tholen zijn in de afgelopen week naar verhouding de meeste coronabesmettingen van Nederland geregistreerd. Reimerswaal staat sinds een paar dagen opnieuw op 1 in de lijst van Nederlandse gemeenten. Tholen staat door een flinke toename in de laatste twee dagen nu naast Reimerswaal als het gaat om het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners.

Reimerswaal lijkt het hoge aantal besmettingen maar niet onder controle te krijgen. In geen andere gemeente in Nederland zijn er naar verhouding meer besmettingen. De afgelopen weken stond Reimerswaal vaker bovenaan in de Nederlandse lijst. De afgelopen week zijn er in Reimerswaal 700 besmettingen per 100.000 inwoners.

Sinds vandaag 6 mei 2021 staat er een Zeeuwse gemeente naast Reimerswaal op die landelijke lijst, namelijk Tholen. Daar zijn 653 besmettingen per 100.000 inwoners geconstateerd. Het aantal besmettingen blijft ook in Kapelle hoog: 523 besmettingen per 100.000 inwoners. Het levert een tiende plek op in de ranglijst waar je als gemeente liever niet hoog op staat.

Veere is de gemeente waar relatief het minst aantal besmettingen zijn vastgesteld: 168 per 100.000 inwoners. Op onderstaande kaart is het aantal besmettingen in zeven dagen tijd per 100.000 inwoners van alle Zeeuwse gemeenten in beeld gebracht.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien − 1 =