Home Nieuws Regiobureau Zeeland van Start

Regiobureau Zeeland van Start

741
0

Het is zover! Binnen 2,5 maand na het bestuurlijk akkoord van de betrokken overheden is het Regiobureau van start. Deze daadkracht maakt zichtbaar waar het Regiobureau voor bedoeld is: een slagvaardige organisatie die gaat helpen het werk van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) in goede banen te leiden. Een bureau dat alles in het werk stelt om als gezamenlijke Zeeuwse overheden intensief én effectief samen te werken aan de belangrijkste toekomstige opgaven voor Zeeland.

Met de oprichting van het OZO spraken de dertien Zeeuwse gemeenten, Provincie Zeeland en Waterschap Scheldstromen af om de onderlinge samenwerking verder te intensiveren. Want door de krachten te bundelen, kan er een begin worden gemaakt met de grote en complexe regionale opgaven die in de toekomst op ons afkomen.

Natuurlijk werd er al samengewerkt in Zeeland. Het OZO gaat hier een stap verder in. Er wordt een strategische agenda opgesteld om vanuit een Interbestuurlijk Programma waarin opgaven staan die voor heel de regio van belang zijn, zoals de woningmarkt en de energietransitie, Zeeland toekomstbestendig te maken. In het OZO worden in ieder geval de Stuurgroep IJzendijke, het Strategisch Beraad, de Stuurgroep Maak Verschil en de aansturing van de gezamenlijke lobbyfunctie geïntegreerd. Onderdeel daarvan is de gezamenlijke lobby voor Zeeland. Het dagelijks bestuur van het OZO ligt bij de bestuurlijke kerngroep, onder voorzitterschap van de Commissaris van de Koning.

Het Regiobureau Zeeland is opgericht om het OZO te ondersteunen en van de samenwerking een succes te maken. Het Regiobureau zorgt ervoor dat ambities ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Zo zal het Regiobureau de communicatie naar en met de volksvertegenwoordigers ondersteunen. Het voorbereiden van de gezamenlijke strategische agenda, het stroomlijnen van de overleggen tussen de overheden en het aansturen van de gezamenlijke Zeeuwse lobby vormen voor de komende tijd belangrijke aandachtsgebieden.
Een klein team bereidt vanuit het Waterschapskantoor in Middelburg het werk van het OZO en de bestuurlijke kerngroep voor, heeft regie op de uitvoering van besluiten én zorgt ervoor dat alle betrokkenen van de verschillende overheden zijn aangehaakt.

Het Regiobureau wordt gevormd door strategisch adviseurs Jeroen Bosch, Johanneke Bosschaart-Van Heukelom en Matthanja Schipper. Marieke Koster als ondersteunend medewerker. De operationele aansturing is belegd bij Arnold van den Berge, gemeentesecretaris van de gemeente Kapelle.

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Bosch (dagelijkse coördinatie) via 0650419101 of
j.bosch@regiobureauzld.nl of Matthanja Schipper via 0647871161 of m.schipper@regiobureauzld.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien − 4 =