Zeeland gaat het Regenboogakkoord niet ondertekenen. De motie van vier oppositiepartijen in Provinciale Staten is verworpen. Acht Statenleden stemden voor, 27 tegen. Het Regenboogakkoord stelt dat je niet mag discrimineren op basis van seksuele geaardheid, maar ook dat er een actief emancipatiebeleid komt voor de LHBTI-gemeenschap.

De partijen BBB, VVD, ChristenUnie, CDA, JA21, Partij voor Zeeland, FVD, PVV en de SGP stemden tegen het regenboogakkoord.

Het provinciebestuur zei eerder al dat het ondertekenen van het Regenboogakkoord niet nodig is. Naleving van artikel 1 van de grondwet zou voldoende zijn. Daarin staat dat mensen elkaar niet mogen discrimineren op grond van onder meer leeftijd of geslacht. Onlangs is dat artikel uitgebreid; je mag ook niet discrimineren op grond van seksuele geaardheid.

PvdA/GroenLinks, D66, SP en Partij voor de Dieren vonden dat er een actief LHBTI-emancipatiebeleid moest komen, zoals in het Regenboogakkoord staat. Ook volgens de 16-jarige Samuel Treebusch uit Middelburg was de ondertekening van een actief LHBTI-beleid nodig, om ervoor te zorgen dat mensen uit deze groep zich veilig voelen op straat.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in